In de Kijker!!!

Techniek en Wetenschap in Maaseik!

Techniek? Wetenschap? Blijkbaar minder vanzelfsprekend voor de jeugd van tegenwoordig. En daar hebben ze bij de Katholieke Hogeschool Limburg (sinds kort als UCLL) iets op gevonden: de Techniek- en Wetenschapsacademie. Vanaf 25 februari ook in Maaseik!

De 6 thema’s of workshops lopen over een aantal sessies: “Telkens op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 uur”, aldus Ingrid Cruysberghs die vanuit Mosa-ic de werking in Maaseik steunt. Op het programma staan: “Moordonderzoek, het bouwen van een waterraket, Chemie of Magie, Ontwerpen in Google SketchUp en 3D-Printen. Tenslotte  het maken van een bellenblazer en een mini-kruisboog: elk thema duurt minstens twee woensdagnamiddagen en alles gebeurt in de labo’s van de scholengemeenschap Harlindis en Relindis op de campus langs de Weertersteenweg.”

De Techniek- en Wetenschapsacademie is twee jaar geleden gestart in Houthalen en loopt intussen ook in Genk, Tongeren en Herk-de-Stad: “En nu dus ook in Maaseik maar het is wel de bedoeling om de jeugd in het hele Maasland aan te spreken.” Alle jongens en meisjes tussen 10 en 14 jaar (van de 5de klas basis tot en met het tweede jaar secundair) zijn dus welkom: “Per woensdagnamiddag wordt een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd.” Werken rond een thema is géén les en nog minder een knutseluurtje: “Wel inzichten meegeven en hen vooral laten ontdekken. En hen natuurlijk ook een beetje warm maken voor wetenschap en techniek!”

www.techniekenwetenschapsacademie.be, 011/39 75 76 

Ondernemer voor de klas 3 februari 2015

Zestien ondernemers uit de bedrijfswereld leren onze zesdejaars wat ondernemen is

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben maar niet zelf kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf?

Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met VKW en VKW Limburg.  Deze interactieve sessie biedt jongeren de ideale kans om al hun brandende vragen te stellen aan een ondernemer of bedrijfsleider, spannend toch?

Op dinsdag 3 februari verwelkomen we maar liefst 16 ondernemers uit diverse sectoren van de bedrijfswereld. In het kader van studiekeuzebegeleiding hebben de leerlingen van de AT en TT leertrajecten via een keuzeformulier op smartschool hun voorkeur doorgegeven. Gedurende een sessie van twee uur gaan onze leerlingen met de ondernemer in dialoog en krijgen ze de kans om te ontdekken wat ondernemer of bedrijfsleider zijn nu precies inhoudt. We wensen onze leerlingen alvast een inspirerende sessie toe!

Print-vriendelijke versiePDF versie